projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

bredeschool De Berkel Rekken

Nieuwbouw bredeschool met basisschool, kinderdagverblijf, peuter- speelzaal en buitenterrein.

Dorpsschooltje a 6 groepsruimten is ontsloten door decentrale leerlingenentrees. De gemeenschappelijke ruimte is als stiltegebied in gebruik voor taakverwerking. Het speellokaal is koppelbaar met gemeenschappelijke ruimte van de school en de speelhal van de kinderopvang. Hierdoor als multifunctionele dorpszaal te gebruiken. Een niveauverschil in de gemeenschappelijke ruimte doet dienst als vast podium. Tussen de lokalen zijn bijschakelruimten. De ruimte onder de kap is benut om extra werkplekken te realiseren voor docenten, IB/RT en verwerking (pc's).

Van het niveauverschil in het gebouw en in het terrein is gebruikgemaakt om aan de kant van het kindercentrum een iets verdiept speelterrein te realiseren en de school iets op een terp te plaatsen. De achthoekige vorm markeert en begeleidt de entree van het dorp in de bocht van de doorgaande weg. Het speelterrein is rondom ingericht naar leeftijd. De oude fietsstallingen zijn verbouwd tot bergingen.


bekijk alle foto's van dit project

Locatie: Rekken
Opdrachtgever: gemeente Eibergen
Naamsvermelding project: in dienst van gaj architecten
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten