projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

kulturhus Het Hart Ewijk

Nieuwbouw kulturhus met dorpshuis, jongerensoos, sportzaal, ouderenopvang, bibliotheek, g.g.d., gehandicaptenopvang, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en twee basisscholen.

Een van veraf, als boeren schuur, herkenbaar icoon voor dorpelingen en bewoners uit de omgeving waar rouw en trouw gevierd worden. Een gebouw dat appelleert aan het identiteitsgevoel van jong en oud. De plek waar je in verschillende levensfases terugkeert; als kind, als ouder als grootouder.

Met een boeren erf als referentie is het ontwerp voor het MFA een samenstel van typische boeren gebouwen  zoals schuur, silo en tuinmuur, zowel in vorm (lessenaardak schuur, ronde silo, meanderende tuinmuur) als in materiaal (mestelwerk en metalen dakbedekking). Materialen die een lange levensduur hebben en mooi verouderen.

Het hele dorp kan carnaval vieren in de multifunctionele (sport-)zaal, ook de speelhallen van het kinderdagverblijf,
gehandicapten en peuterspeelzaal zijn gecombineerd tot een groot  speeldomein met diverse plekken, naar behoefte te scheiden en samen te voegen. De twee scholen (22+4lok) hebben eigen herkenbare entrees, ze delen twee speellokalen en de aula en gebruiken openbare bibliotheek, muzieklokalen en sportzaal en dakterras.

Er is in het ontwerp rekening gehouden met een uitbreiding van het gebouw met acht extra lokalen.


bekijk alle foto's van dit project

Locatie: Ewijk
Opdrachtgever: gemeente Beuningen
Naamsvermelding project: in dienst van gaj architecten, Fotografie: Michael van Oosten
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten