projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

wijkvoorzieningencentrum Selissenwal Boxtel

Nieuwbouw wijkvoorzieningencentrum met gemeenschapshuis, basisschool, verhuurbare gymzaal, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.

De grote zaal met koppelbare barruimte van het gemeenschapshuis liggen centraal in stadspark met terrassen aan het riviertje de Dommel. De grote zaal met podium wordt door de school gebruikt voor vieringen.
Een gemeenschappelijke huiskamer vormt de schakel tussen school, kindercentrum en gemeenschapshuis. Het speellokaal ligt tussen het kindercentrum en het onderbouwdomein van de school en is door beiden te gebruiken. De onderbouw en kindercentrum vormen een pedagogisch didactische eenheid op de beganegrond met directe toegang tot het speelterrein.

De prinses Amaliaschool met 9 groepsruimten wordt ontsloten door decentrale leerlingentoegangen, hierdoor werd het mogelijk op de verdieping een groot centraal studieplein voor de bovenbouw te realiseren, en op de beganegrond een inpandige parkeergarage.

Er is in het ontwerp rekening gehouden met een uitbreiding van het gebouw met een tweede verdieping.

Nieuwbouw wijkvoorzieningencentrum met gemeenschapshuis, basisschool, verhuurbare gymzaal, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.

 

De grote zaal met koppelbare barruimte van het gemeenschapshuis liggen centraal in stadspark met terrassen aan het riviertje de Dommel. De grote zaal met podium wordt door de school gebruikt voor vieringen.

Een gemeenschappelijke huiskamer vormt de schakel tussen school, kindercentrum en gemeenschapshuis. Het speellokaal ligt tussen het kindercentrum en het onderbouwdomein van de school en is door beiden te gebruiken. De onderbouw en kindercentrum vormen een pedagogisch didactische eenheid op de beganegrond met directe toegang tot het speelterrein.

 

De prinses Amaliaschool met 9 groepsruimten wordt ontsloten door decentrale leerlingentoegangen, hierdoor werd het mogelijk op de verdieping een groot centraal studieplein voor de bovenbouw te realiseren, en op de beganegrond een inpandige parkeergarage.

 

Er is in het ontwerp rekening gehouden met een uitbreiding van het gebouw met een tweede verdieping.

 


bekijk alle foto's van dit project

Locatie: Boxtel
Opdrachtgever: Team Building
Naamsvermelding project: in dienst van gaj architecten, Fotografie: Michael van Oosten
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten