projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

themapark stichting Opkikker Zeewolde

Themapark stichting Opkikker, Zeewolde.

 

Onderzoek naar de haalbaarheid van realisatie van een themapaviljoen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin.

 

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelendedagen de leuke dagen toch nét iets langer duren. Op Super Opkikkerdagen worden er in een recreatiepark voor meerdere gezinnen tegelijk activiteiten georganiseerd.

Ieder jaar worden er steeds meer Super Opkikkerdagen georganiseerd. De inrichting en het opruimen van park en huisjes voor een stichting die afhankelijk is van vrijwilligers vormt een steeds grotere logistieke uitdaging. Zo ontstond bij de stichting het idee een permanente voorziening te realiseren in vorm van een eigen themapark.

 

Wij hebben daarvoor een eerste vertaling van de visie en de ruimtebehoefte aan de hand van vlekkenplannen verzorgd.

Het park bestaat uit diverse belevingswerelden die aansluiten bij de verschillende thema’s uit het vaste programma van de stichting. Zo is er een dierenpark, het sprookjeswoud, spektakelstad en de zone. In de belevingswerelden zijn paviljoens te vinden die de binnenactiviteiten faciliteren. Zo is er in het sprookjeswoud een kasteel en een kabouterhuis,

en in spektakelstad een politiebureau en een brandweerkazerne. Op een rustige plek in het park is er een spa-wellness-centre, en aan het open water in de zone is een kartbaan en zijn aanlegplaatsen voor speedboten etc. Kortom een complete avonturenwereld waarin ook een evenementenhal en kantoren zijn opgenomen.

 Locatie: Zeewolde
Opdrachtgever: stichting Opkikker
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten