projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

basisschool Julianaschool Bilthoven

Nieuwbouw basisschool, a 16 groepen met verhuurbare gymzaal.

Het schoolgebouw is gebouwd op de helft van het oorspronkelijke perceel om plaats te maken voor nieuwe ontwikkeling in het dorpscentrum.

Dankzij meerdere entrees zijn gymzaal, gemeenschappelijke ruimte, speellokaal, mediatheek en vergaderruimte door derden te gebruiken tijdens en buiten schooltijd.

Onder-, midden- en bovenbouw hebben een eigen verdieping. Om ruimte te maken voor de onderbouw op de beganegrond is de gymzaal op verdieping gepositioneerd. De gemeenschappelijke ruimte en speellokaal zijn koppelbaar, een niveauverschil dient als vast podium voor vieringen. Er is een handvaardigheidlokaal en een leskeukentje. Er zijn geen losse opstallen op het terrein, de buitenbergingen zijn in het gebouw ondergebracht.

De school is landelijk als beste getest op prestaties binnenklimaat, gebruikswaarde en architectuur in het BNA-onderzoek "Luisteren naar Schoolgebouwen" bovendien is aan dit project een artikel gewijd in Architectuur.NL, Uitkomsten van het onderzoek en artikel zijn te vinden in de rubriek "research en publicaties".


bekijk alle foto's van dit project

Locatie: Bilthoven
Opdrachtgever: VPCO de Bilt
Naamsvermelding project: in dienst van gaj architecten, fotografie: Cor Verdouw
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten