projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

entree en terrein ziekenhuis Rijnstate Velp

 

Modellenstudie verbeterde uitstraling entree, inrichting terrein als healing enviroment en verbeterde parkeeroplossingen. Deze studie is verricht in samenwerking met Molster Stedenbouw en Arcadis. Er zijn meerdere scenario’s onderzocht en doorgerekend op investeringsniveau.

 

Als demarcatie van de opdracht is aangehouden handhaving van de bestaande receptie en restaurant op de eerste verdieping, bovendien vindt op deze locatie van het ziekenhuis alleen dagbehandeling plaats.

 

De personeels- en patiënteningang  zijn gecombineerd en een nieuwe dubbelhoge entreehal, waarbinnen het hoogteverschil met roltrap en lift wordt opgelost. Door deze ingreep kunnen de beeldbepalende hellingbanen, keermuur en liftschacht voor het ziekenhuis vervallen en maakt het ziekenhuis weer contact met het parkeerterrein, wezenlijk drempelverlagend.

 

Het dak van het ketelhuis, grenzend aan het restaurant wordt ingezet als terras en maakt onderdeel uit van de parkachtige inrichting van het terrein. De expeditie- en brandweer toegangen liggen aan weerszijden van de nieuwe entreehal. Voor niet spoedeisende hulp blijft via de zijingang de eerste verdieping bereikbaar voor ambulances.

 



Locatie: Velp
Opdrachtgever: Molster Stedenbouw
Naamsvermelding project: in samenwerking met molster stedenbouw en arcadis
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten