projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

Gastenverblijf familie Trieling

Nieuwbouw multifunctioneel te gebruiken gastenverblijf voor kortverblijf, recreatie en verlenen van mantelzorg.

 De opdrachtgever, een gezin met opgroeiende kinderen, woont in een vrijstaande jaren-’50 woning in Wijchen, op een perceel van 380 m2. De grootouders wonen in het buitenland en verblijven enkele maanden per jaar bij het gezin in huis. Naarmate de grootouders ouder worden is de behoefte gegroeid langer te kunnen verblijven en eventueel te kunnen verplegen zonder dat de privacy van beide huishoudens hieronder te leiden heeft. Er is gekozen om achterop het perceel een vrijstaand gastenverblijf te bouwen met eigen sanitair en keuken. Het gastenverblijf kan ook worden gebruikt als studio of als tuinhuisje. De positie op het perceel en de schuine vorm komen voort uit de bezonning in de tuin en vrij uitzicht vanuit de woonkamer. Door tuin diagonaal te leggen lijkt deze het grootst, dit effect wordt versterkt door de pergola’s. De bestaande garage is gesloopt om de tuin zo groot mogelijk te laten zijn. Hiervoor komt een kleinere tuinberging terug, met een schuine gevel als het gastenverblijf. Aan de nog oorspronkelijke woning is ooit een minder fraaie keuken aangebouwd. Om de authenticiteit van de woning, en de samenhang in de tuin, te versteken is ook de aangebouwde keuken aangepakt. De gevel is bekleed en voorzien van een schoepenluifel in dezelfde sfeer als de louvreschermen van het gastenverblijf. Het zinken dak is opgetild om de verblijfsruimte meer hoogte te geven en daglicht diep in de ruimte te laten doordringen, en bovendien de badkamer van daglicht te voorzien.

 

 



Locatie: Wijchen
Opdrachtgever: familie R. Trieling
Naamsvermelding project: beelden Peter van Aarsen Architect
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten