projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

bredeschool Mill

 

Nieuwbouw bredeschool en terrein met: twee basisscholen, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf, jeugd gezondheidzorg, centrum voor jeugd en gezin.

 

Het ontwerp is als design & builtproject tot stand gekomen. Met de nadruk op gebruiks- en toekomstwaarde en duurzaamheid.

 

Landschappelijke inpassing in beekdal door compactheid en positie op perceel. Gebouw open richting karakteristieke beekdal. Het gebouw is geplaatst op “terpen” die de verbinding leggen met het beekdal. Hierdoor is het mogelijk de wadi ook bij hoog water in te zetten als uitloopgebied voor de leerlingen. Bovendien wordt de fietsenstalling hierdoor aan het zicht onttrokken.

 

Programma ligt rond een centraal theater met vaste tribunetrap. Het theater doet ook dienst als grand café  en twee speellokalen. Dankzij grote glazen schuifpuien is het podium ook als openluchttheater te gebruiken.

 

Drie gebruikersdomeinen hebben elk een eigen entree. Door een betonskelet toe te passen is er maximale indelingsvrijheid en kan krimp/groei makkelijk opgevangen worden. Bovendien is de bouwtijd daarmee zeer kort.

 

Het energieverbruik, luchtkwaliteit en thermisch comfort scoren zeer goed, klasse A, akoestiek en licht goed, klasse B. Dat ligt ruim boven het wettelijk minimum klasse C.



Locatie: Mill
Opdrachtgever: Gemeente Mill en st. Hubert
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten