projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

vmbo Vakcollege Amersfoort

 

Verbouw school (voorheen het Stromenland) voor VMBO met afdelingen handel & administratie, horeca toerisme & voeding, techniek, zorg & welzijn. Tevens huisvesting van centrale directie Meridiaan College.

 

Bijzonder ontwerp, van oorspronkelijke architect Jan Verhoeven, sterk functioneel georganiseerd. De verbouwing is er op gericht geweest meer licht, lucht en zichtbaarheid in het gebouw te creëren, onderwijsvernieuwing mogelijk te maken en bouwfysische verbeteringen door te voeren.

 

In centrale hal tussen de praktijklokalen zijn bergingen en trappen gesloopt, bovendien zijn nieuwe vloerafwerkingen, balustraden, sanitair en verlichting zijn vernieuwd. Vanuit de hal is inkijk in de praktijklokalen mogelijk, de hal functioneert als ontmoetingsruimte voor de jeugd.

In de dubbelhoge praktijklokalen zijn entresols gebouwd voor instructiedoeleinden in relatie met de praktijkopdrachten. Op de verdieping liggen de theorielokalen, de lichthappers op het dak zijn na geïsoleerd. Er is een nieuwe hoofdentree en lift gemaakt.

 Locatie: Amersfoort
Opdrachtgever: Meridiaan College Amersfoort
Naamsvermelding project: in dienst van gaj
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten