projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

bredeschool Schuttersplein Gorinchem

Nieuwbouw bredeschool en wijkpark met twee basisscholen (7+12 lok.) kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, sociaal cultureel werk, kerk, verhuurbare dubbele gymzaal en (school-)appartementen. De opdracht is in de combinatie WE ARchitects Schutterslpein, een samenwerking van Peter van Aarsen Architect met Hoogte Twee Architecten en Bartels projects, verworven.

De brede school en park zijn als onlosmakelijk geheel met de wijk ontworpen. Aansluitend op de wandel- en fietsroutes lijkt het gebouw als een aardschol uit het maaiveld te steken. Het oplopende terrein en glooiende dak vormen een golvend geheel. Over het dak en gevels lopen begroeiing en straatwerk door. Het park is ontworpen als activiteitenplek, geschikt voor jongeren en als educatieplek voor de jonge kinderen.

De multifunctionele zaal vormt het hart van de brede school, te vergroten met twee speellokalen. De dubbele hoogte en dakramen maken van de zaal een atrium die ervoor zorgt dat het zeer compacte gebouw een luchtig karakter krijgt. De kinderopvang 0-4 jr is gebundeld in een open speellandschap en de scholen kennen een groepsoverschrijdende clustering van vier lokalen.

De appartementen vangen groei en krimp van de scholen op en kunnen ook voor bedrijvigheid worden ingezet.


bekijk alle foto's van dit project

Locatie: Gorinchem
Opdrachtgever: Gemeente Gorinchem
Naamsvermelding project: WE ARchitects Arnhem, een samenwerking van Peter van Aarsen Architect met Hoogte Twee Architecten
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten