projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

multifunctioneel welzijncentrum Het Oostpunt Zoetermeer

verbouw kulturhus op twee locaties;

 

1. Herbestemming voormalig gemeentehuis met kantoren burgemeester en wethouders, loket burgerzaken, openbare bibliotheek, centrum jeugd en gezin (ggd+zzg), tinnegieterij met winkel, ontmoetingsruimte gericht op culturele activiteiten.

2. Vernieuwbouw gebouw de Bijenkorf met jongerensoos, sportkantine en multifunctionele zaal gericht op bewegingsactiviteiten.

 

Door efficiënte inzet van de zeer beperkte middelen is de uitstraling van de Bijenkorf verbeterd met nieuwe gevels, uitzicht, gebruik van buitenruimte, en koppelen zaal en barruimte voor flexibel gebruik.

In het karakteristieke gemeentehuis is intern verbouwd om een meer open plattegrond te creëren, met centraal hierin de ontmoetingsruimte en bibliotheek en uitzicht naar buiten. Eenduidige afwerkingen, nieuw ontworpen meubilair en een  nieuwe entree ondersteunen het openbare karakter van het kulturhus. Zo is bijvoorbeeld ook de bibliotheek vrij toegankelijk. De ambachtelijke tinnegieterij heeft een hoge attractiewaarde. Productie en presentatie zijn op de verdieping terwijl met flexibel gebruik van het meubilair de winkel wordt ingericht voor verkoop van streekproducten.



Locatie: Zoeterrmeer
Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer
Naamsvermelding project: indienst van gaj
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten