projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

bredeschool Groot Holthuizen Zevenaar

Nieuwbouw bredeschool met twee basisscholen (6+10 lok.) zes flexlokalen, mediatheek, verhuurbare gymzaal, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Voor dit design & buildproject werken we samen in WE ARchitects Arnhem met Hoogte Twee architecten.

Op de locatie van het voormalige buurtschap de Bem, is de bredeschool buurtschool als een nieuwe cluster boerderijen met schuren ontworpen. Eén van de boerderijen is verbouwd en uitgebreid tot kindercentrum, de bomen en oude Bemweg zijn gehandhaafd. De gymzaal is ondergebracht in één van de schuren.

Het ontwerp van de nieuwbouw is gebaseerd op het archetype van een boerderij met minimalistische detaillering. Met de karakteristieke versnijdingen in de kap zijn de hoofdvolumes opgedeeld. Tussen de beide schoolboerderijen is een glazen hal met daarin de flexlokalen, hoofdentree en twee speellokalen. Deze ruimten zijn te koppelen tot een grote zaal.

Om didactische redenen is voor de beleving van de kinderen is het (terrein-)ontwerp sterk gericht op de ontdekkingswereld van het boerenerf.


bekijk alle foto's van dit project

Locatie: Zevenaar
Opdrachtgever: Van Wijnen Eibergen
Naamsvermelding project: WE ARchitects Arnhem, een samenwerking van Peter van Aarsen Architect met Hoogte Twee Architecten, Fotografie: Thea van den Heuvel / DAPh
volgende
Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten