projecten + advies
nieuws
cv
contact
terug naar overzicht

vorige

multifunctioneel centrum De Opsteker Nieuwlande

Nieuwbouw multifunctioneel centrum  met: dorpshuis, jongerensoos, sportzaal, kinderdagverblijf, naschoolse opvang, peuterspeelzaal, twee basisscholen.

De ontmoetingshal, twee zalen en de sportzaal zijn koppelbaar tot grote dorpszaal. De hoofdentree is tevens ontmoetingsruimte met horecafunctie en terras aan het dorpsplein. Twee scholen (6+4lok) behouden eigen identiteit dankzij herkenbare entrees naar het eigen domein.

Nieuwlande is een lintdorp op de grens van groen (noord) en waterrijk (zuid) veengebied. Het mfc bestaat uit twee archetypische vormen, de stal en de kist. Onder invloed van de omgeving zijn de vormen samengevoegd en aangetast. Vanaf de hoofdweg en vanuit het gebouw is zicht op het landschap, en voor het gebouw is ruimte voor een plein. De hoofdentree aan het plein ligt in de zichtlijn van de invalsweg uit het noorden.
In de toekomst wordt mogelijk vanuit het MFC zorg verleend aan de bewoners van de nieuwe belendende seniorenbungalows.

Het project is een total engineeringopdracht, en wordt in een deskundig team van adviseurs ontworpen als energieneutraal gebouw, daarmee wordt als een van de eerste maatschappelijke gebouwen invulling gegeven aan de duurzaamheidambities van de drie noordelijke provincies.


bekijk alle foto's van dit project

Locatie: Nieuwlande
Opdrachtgever: gemeente Hoogeveen
Naamsvermelding project: Fotografie: Thea van den Heuvel / DAPh
volgende
Bezoekadres:  - Wassenaarweg 40 - 6843NW - Arnhem - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Postbus 30119 - 6803AC - Arnhem
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten